Aboneaza-te
Review-uri
Comentarii

Fond de ten Bourjois Foundation Brush

Fond de ten BurjoisIeri am stat cam vreo ora in Sensiblu incercand sa imi gasesc un fond de ten ok. Da stiu, la Sensiblu nu au decat cateva branduri pe partea de machiaj, dar eu tot am testat cam tot ce am prins in mana. Am ales pana la urma noul fond de ten de la Bourjois, cel cu pensula aplicatoare – Bourjois Foundation Brush. De ce? Am gasit fix nuanta de care am nevoie, se intinde usor, nu incarca. Practic nici nu zici ca porti fond de ten. Cautam pur si simplu un fond de ten natural care sa uniformizeze culoarea pielii fara sa incarce tenul. Cei de la Bourjois se lauda cu noua lor pensula aplicatoare, dar sincer nu mi se pare ca ma ajuta foarte mult. Mai ales in zona din jurul ochilor este relativ dificil sa il aplici fara sa te folosesti de degete.

Sfat util: nu cereti sfatul consultantului de beauty. Dupa ce am testat vreo 7 nuante de fonduri de ten, de ziceai ca fata mea e panza de pictat, s-a gandit cineva sa vina sa ma ajute. I-am zis cam ce vreau si am intrebat-o ce nuanta crede ca mi s-ar potrivi. Mi-a zis sa nu aleg rose. Fix o nuanta rose mi se potriveste. In al doilea rand, mi-a zis sa il testez pe mana sau la incheieturi, which is so wrong. Nu stiu altii cum sunt, dar incheieturile mele sunt muuuult mai albe decat fata. Asa ca daca mi-as alege o nuanta ca la incheieturi as arata ca o stafie gata sa mearga la o petrecere de Haloween.

E o moda stupida acu cu aplicatoare tip pensula. Am ruj de la Body Shop la care apesi pe butonul din fund pentru a elibera rujul lichid, corector de la Astor care functioneaza pe acelasi principiu si acum fond de ten. Chiar mi se pare ca nu e folositor tipul asta de aplicator. E dificil de folosit, nu asigura distributie uniforma si adauga banuti grei la pretul produsului.

Odata cand am prins-o pe Maria, ex make up artist Avon, am intrebat-o cum naibii sa aplic si eu fondul de ten ca sa fie bine. A zis ca desi multi recomanda bureteii speciali, degetele noastre sunt mult mai pricepute. Iar in zona din jurul ochilor ar trebui sa folosesc degetele inelare ca sa nu aplic prea multa presiune asupra zonei si asa sensibile.

Nu sunt mare fan fond de ten si chiar pana acu cativa ani nici nu ma imaginam purtand astfel de tampenii. Din acest motiv, m-am documentat destul de mult ca sa imi gasesc un fond de ten potrivit. Ce am aflat?

  • Fondul de ten spuma intr-adevar nu iti incarca fata, dar daca il folosesti mai des s-ar putea sa te trezesti ca ti s-a cam uscat tenul. De ce? Contine o cantitate destul de mare de pudra.
  • Testeaza fondul de ten direct pe fata. Doar nu o sa te dai cu el pe maini sau incheieturi.
  • Asteapta cateva minute dupa ce ai aplicat crema de fata, pana sa aplici si fondul de ten. Multi recomanda sa aplici fondul de ten impreuna cu o crema hidratanta pentru un look mai natural, dar mie nu mi se pare ok. In primul rand, fondul de ten ar trebui sa arate natural. In al doilea rand, crema mea si fondul de ten creeaza o combinatie unica si spectaculoasa ce se cojeste inestetic de pe fata mea.
  • Don’t overdo it. Nu vreau sa imi imaginez ca daca te ating dn greseala s-ar putea sa te topesti. Nici nu vreau sa masor stratul de fond de ten aplicat. Tine minte ca fondul de ten nu iti acopera cosul ala imens, ci are simplul rol de a uniformiza culoarea tenului. Atat si nimic mai mult!

Sursa imagine: Bourjois

2 Comentarii to “Fond de ten Bourjois Foundation Brush”

  1. Alexandra says:

    Pensulele pentru fond de ten ajuta cu aspectul acela de air brush. Cu degetele e bine sa verifici doar textura pe care ai aplicat-o cu pensula. Totusi nu as recomanda nici eu un fond de ten cu pensula incorporata. Waste of money! Dupa ce se termina fondul de ten arunci o pensula? That s not value for money. Luati-va separat pensula de fond de ten – eu am 47 de la Sephora, e sintetica – si fond de ten separat. O pensula rezista ani, un fond de ten maxim 5-6 luni?:)

  2. Alexandra says:

    Iar la chestia cu rose-ul, dont judge her. Depinde ce ton ai la piele. Daca tu ai ton roz si vrei sa ti-l pastrezi, normal ca ti s-a parut ca rose-ul ti s-ar potrivi. Dar poate tipa aceea s-a gandit ca vrei sa-l camuflezi si ti-a recomandat ceva cu ton yellowish – nuanta warm ca sa atenuezi un pic din nuanta ta rece.

Comentarii